Houtrot is een vervelend en veel voorkomend probleem. Gelukkig bent u bij ons aan het juiste adres voor vele soorten houtherstel.

Hout waar meer vocht bij komt dan er uit gaat zal na verloop van tijd een verhoogt vochtigheidspercentage hebben.
Een houtvochtgehalte van meer dan 20% in combinatie met een hoge relatieve luchtvochtigheid, slechte ventilatie en temperaturen tussen de 5 en 25 graden Celcius zorgen ervoor dat houtrot zich snel kan ontwikkelen.

Van Boven Schildersbedrijf is gecertificeerd specialist in het herstellen van houtwerk.
Waarom zouden we een compleet kozijn vervangen als het kozijn plaatselijk kan worden hersteld door middel van deelvervanging.

Deelvervanging van houtwerk is in veel gevallen goedkoper dan het vervangen van het  complete element. En uw houtwerk is echt als nieuw!

De meest voorkomende deelvervangingen zijn hoekverbindingen van kozijnen, onderdorpels van (deur)kozijnen en stukken boeideel. De onderste hoekverbindingen van kozijnen en onderdorpels krijgen veel te verduren, daarom is een intacte verflaag op het houtwerk erg belangrijk. Maar ook een juiste plaatsing van het houtwerk, een intacte beglazingsafdichting, een goede afwatering en goed ventilerende glaslatten zijn factoren die van invloed zijn op uw houtwerk.

Met onze speciale meetapparatuur kunnen wij onderzoeken of er zich rotte plekken bevinden in een houten element. Aan de hand van deze metingen kunnen wij bepalen of een deelvervanging mogelijk is. Wanneer een deelvervanging niet mogelijk of niet kostenbesparend blijkt te zijn, helpen wij u graag verder bij het vervangen van het complete element. Want ook voor het compleet vervangen van uw kozijnen kunt u bij ons terecht. Uiteraard nemen wij ook het schilderwerk van het herstelde hout voor onze rekening.